Malatinszky Kúria
Csaba Malatinszky je medzinárodne známy ako Monsieur Cabernet Franc, a bol to Steven Spurrier, ktorý mu dal takúto prezývku. A ako keby to nestačilo, ďalšia známa a uznávaná osobnosť, Caroline Gilbyová (Master of Wine, redaktorka v Decanter a Harpers) povedala, že "v žilách Csabiho Malatinszkého musí prúdiť určite Cabernet Franc". Pravdepodobne nebola ďaleko, pretože Csaba Malatinszky považuje Cabernet Franc za "víno harmónie". Jeho Noblesse Cabernet Franc 2008 udeliil zlatú medailu v Decanteri v Londýne.
Pán Malatinszky obnovil svoj majetok v roku 1997 ako potomok aristokratickej rodiny, pokračujúc v tradíciách, ktoré siahajú späť viac ako osem storočí. Csaba Malatinszky, s jeho veľmi širokou škálou prechádzajúcich medzinárodných štúdií, sám riadi hospodárenie a vinohradníctvo majetku. Prenášaním tradícií do súčasnosti vyjadruje svoj pohľad na život a odhodlanie pracovať a žiť v harmónii s prírodou.
V roku 2009 premenil tento majetok na úplne ekologické a to je duch, ktorý vedie pána Malatinszkyho po ceste.
„Vždy som mal víno v hlave“ – hovorí – „a to všetko začína pôdou a vínnou révou. Hľadal som mimoriadne miesto na pestovanie a výrobu Cabernet Franc. Takýmto miestom sú svahy Máriagyűd, Kövesföld v Maďarsku, kvôli ich mikroklíme a hrubej, ílovitej pôde.“ Spolupracoval s Bordeauxskou univerzitou na experimentoch, aby splnil svoj cieľ vytvoriť terroir pre svoje vysnívané víno.
Pán Malatinszky vedome optimalizoval rozmery svojho majetku na 30 hektárov, aby zabezpečil autentickosť a udržateľnosť, a tak sa môže zamerať na vytvorenie výnimočného vína, ktoré vyjadruje jeho osobnosť a predstavuje jeho úsilie o krásu vo svojom remesle. Vytvoril jediné miesto na svete, kde je Cabernet Franc špičkovým hroznom. "Mojim cieľom je vyrábať víno so zložitosťou, ktorá vyjadruje terroir." - hovorí.
Geografická poloha jeho troch približne 10-hektárových vinohradníckych blokov od východu na západ je Kisharsány, Siklós a Máriagyűd. Štandardy filozofie pána Csaba Malatinszkyho reflektujú v jeho vínach, ktoré majú osobitnú lásku pre konkrétny okruh divákov s túžbou a potrebami pre zdokonalenie. Jeho vína sú k dispozícii od Honk Kongu až po New York. Dodáva aj vína kráľovskej rodine vo Veľkej Británie.
Pán Malatinszky obnovil svoj majetok v roku 1997 ako potomok aristokratickej rodiny, pokračujúc v tradíciách, ktoré siahajú späť viac ako osem storočí. Csaba Malatinszky, s jeho veľmi širokou škálou prechádzajúcich medzinárodných štúdií, sám riadi hospodárenie a vinohradníctvo majetku. Prenášaním tradícií do súčasnosti vyjadruje svoj pohľad na život a odhodlanie pracovať a žiť v harmónii s prírodou.
V roku 2009 premenil tento majetok na úplne ekologické a to je duch, ktorý vedie pána Malatinszkyho po ceste.
„Vždy som mal víno v hlave“ – hovorí – „a to všetko začína pôdou a vínnou révou. Hľadal som mimoriadne miesto na pestovanie a výrobu Cabernet Franc. Takýmto miestom sú svahy Máriagyűd, Kövesföld v Maďarsku, kvôli ich mikroklíme a hrubej, ílovitej pôde.“ Spolupracoval s Bordeauxskou univerzitou na experimentoch, aby splnil svoj cieľ vytvoriť terroir pre svoje vysnívané víno.
Pán Malatinszky vedome optimalizoval rozmery svojho majetku na 30 hektárov, aby zabezpečil autentickosť a udržateľnosť, a tak sa môže zamerať na vytvorenie výnimočného vína, ktoré vyjadruje jeho osobnosť a predstavuje jeho úsilie o krásu vo svojom remesle. Vytvoril jediné miesto na svete, kde je Cabernet Franc špičkovým hroznom. "Mojim cieľom je vyrábať víno so zložitosťou, ktorá vyjadruje terroir." - hovorí.
Geografická poloha jeho troch približne 10-hektárových vinohradníckych blokov od východu na západ je Kisharsány, Siklós a Máriagyűd. Štandardy filozofie pána Csaba Malatinszkyho reflektujú v jeho vínach, ktoré majú osobitnú lásku pre konkrétny okruh divákov s túžbou a potrebami pre zdokonalenie. Jeho vína sú k dispozícii od Honk Kongu až po New York. Dodáva aj vína kráľovskej rodine vo Veľkej Británie.